Media-alalle Kainuuseen

Mie olen Teemu Ohtonen, 26-vuotias rumpali Kajaanista. Aloitin Kainuun Sanomien sivuvalmistuksessa marraskuussa 2018.

Matkani Kainuun Sanomien sivunvalmistuksessa alkoi opiskelujen ohessa ensin kiireapulaisena ja lomien tuuraajana. Syksyllä 2019 aloitin työssäoppimisjaksoni Kainuun Sanomien markkinointipuolella, jolloin seurasin verkkosivujen dataa ja tein some-markkinointia. Olin myös kiireapulaisena ilmoitusvalmistuksessa. Tämän vuoden alusta olen ollut vakituisena työntekijänä taittajana ja graafikkona.

En tarkalleen muista, mikä alun perin innosti minua lähtemään media-alalle. Nykyään olen huomannut, miten paljon iloa minulle tuo se, että pääsen käyttämään työssä luovuutta ja mielikuvitustani. Lisävirtaa antaa se, kun näen käsissäni itse tekemäni tuotteen, josta voin olla ylpeä.

Kun vuonna 2011 peruskoulun jälkeen mietin, mitä haluan lähteä opiskelemaan, oli media-ala ainoa ala, joka kuulosti mielenkiintoiselta. Muutaman mutkan kautta päädyin Kainuun ammattiopistoon opiskelemaan audiovisuaalista viestintää ja siinä sivussa lukio-opintoja. Opintojen aikana perustimme luokkalaistemme kanssa media-alan palveluita tuottavan NY-yrityksen, jonka pyörittämistä jatkoimme vielä senkin jälkeen, kun Nuori Yrittäjä -kurssi päättyi.

Valmistumisen ja asepalveluksen jälkeen en tiennyt, mitä haluan tehdä. Mutta veri veti opintoihin, ja päädyin Kajaanin ammattikorkeakouluun opiskelemaan kansainvälistä markkinointia. Opiskelujen ohessa työskentelin puhelinmyyjänä ja postiterminaalissa, kunnes 2018 keväällä huomasin Kainuun Sanomien hakevan työntekijää sivuvalmistukseen kesän ajaksi.

Paikkaa en tuolloin vielä saanut, mutta eräänä marraskuun päivänä minulle tarjottiin työtä kiireapulaisena sivuvalmistuksessa. Vaikken sitä sinä hetkenä vielä tajunnutkaan, se oli hetki, joka muutti elämäni täysin.

Päätyminen Hilla Groupiin oli osittain sattuman kauppaa. Tiesin kyllä, että haluaisin tehdä töitä media-alalla, ja toivoin, että työllistyisin nimenomaan Kainuussa. Jos en olisi huomannut, että Kainari hakee työntekijää sivuvalmistukseen tai jos olisin jatkanut päiväunia elämäni tärkeimmän puhelun yli, en nyt välttämättä olisi tässä, missä olen nyt.

Lue myös nämä

Media-alalle Kainuuseen

Mie olen Teemu Ohtonen, 26-vuotias rumpali Kajaanista. Aloitin Kainuun Sanomien sivuvalmistuksessa marraskuussa 2018. Matkani Kainuun Sanomien sivunvalmistuksessa alkoi opiskelujen ohessa...
1 min Lue lisää