Keskipohjanmaa-lehden päätoimittajaksi on valittu Suvi Tanner

Keskipohjanmaa-lehden uudeksi päätoimittajaksi on valittu Suvi Tanner. Tällä hetkellä hän työskentelee Schibsted Suomen kaupallisten sisältöjen tiimin vetäjänä. Tannerilla on monipuolinen ja laaja työkokemus journalismin ja sen kehittämisen parissa. Hän on toiminut muun muassa toimittajana, tuottajana ja uutispäällikkönä, digitaalisen median kehityspäällikkönä sekä sisältöjohtajana.

Koulutukseltaan Tanner on kasvatustieteen maisteri, pääaineena mediakasvatus. Hänellä on myös Suomen kielen, mediatutkimuksen, kirjallisuustieteen ja informaatioteknologian opintoja Turun ja Lapin yliopistoista.

Tanner aloittaa tehtävässään 21. elokuuta.

– Olen vilpittömän innoissani paluusta journalismiin. Neljän vuoden pulahduksesta digimarkkinoinnin ja viestinnän puolelle on ehdottomasti hyötyä – etenkin yleisön käyttäytymisen ymmärtämisessä. Odotan, että pääsemme yhdistämään minun kokemukseni, Hillan sisältöstrategian ja Keskipohjanmaan toimituksen vahvan journalistisen osaamisen. Uskon, että tällä yhdistelmällä onnistumme tuomaan paikallisille ihmisille sellaista journalismia, jota jokainen omassa arjessaan ja elämässään tarvitsee, kommentoi Keskipohjanmaa-lehden uusi päätoimittaja.

-Rekrytointia aloitettaessa totesimme, että Keskipohjanmaa-lehden elämäntehtävä tulee tästä eteenpäinkin olemaan alueensa äänitorvena ja elinvoiman edistäjänä toimiminen, kertoo Hilla Groupin Julkaisut-liiketoiminta-alueen liiketoimintajohtaja Henri Mattinen.

-Hillan henkilökunta onnistui vajaassa vuodessa ja monella tavoin haastavassa tilanteessa viemään läpi lehtiensä voimakkaan digitaalisen uudistumisohjelman. Päivitimme kaikki työkalut ja toimintamallit sekä rakensimme tulevaisuuteen suuntaavan sisältöstrategian. Uudistuksen tärkeimpänä tavoitteena on antaa Keskipohjanmaa-lehden tekijöille entistä paremmat edellytykset tehdä parempaa, rikkaampaa ja monipuolisempaa sisältöä, erityisesti digitaalisissa kanavissa, Mattinen summaa.

-Suvi on erinomainen ihminen johtajamaan tätä kehitystä eteenpäin yhdessä Keskipohjanmaa-lehden toimituksen kanssa. Hänen näkemyksensä ja kokemuksensa useista suomalaisista maakuntalehdistä, journalismista ja digitaalisesta kehittämisestä on valtakunnan huipputasoa. Hän ymmärtää myös erittäin hyvin alueellisen ja paikallisen median merkityksen yhteisölleen ja ympäristölleen, toteaa Mattinen.

Lue myös nämä