Kaupunkilehti Selänteen julkaiseminen lopetetaan

Hilla Groupin julkaisema kaupunkilehti Selänne lakkaa ilmestymästä helmikuun lopussa.

Jatkossa alueen yrittäjiä palvelee Hilla Groupin toinen ilmaisjakelulehti Kalajaska, joka jaetaan Selänteen tilalla. Hilla Groupin maakuntalehti Keskipohjanmaa jatkaa uutisointia alueelta entiseen tapaan.

Keskipohjanmaan päätoimittaja Suvi Tanner sanoo, että kaupunkilehden lopettaminen on iso ja surullinen asia. Paikallinen journalismi on jo demokratian toteutumisen kannaltakin tärkeää. Liiketoimintana se ei tässä tapauksessa kuitenkaan ole ollut kannattavaa.

-Haapajärven ja sen ympäristön asiat ovat kiinnostaneet Keskipohjanmaankin lukijoita, joten jatkamme niiden perkaamista kuten ennenkin. Keskipohjanmaan toimittaja Antti Savela työskentelee jatkossakin Haapajärvellä. Pystymme siis vastakin tarjoamaan Keskipohjanmaan lukijoille ensikäden tietoa ja taustoja paikallisista ilmiöistä, tapahtumista ja ihmisistä. Se on koko Keskipohjanmaan pohjoisen vaikutusalueen lukijoille iso etu, hän lisää.

Pääsyy lehden lopettamiseen on taloudellinen, Selänne on ollut tappiollinen jo pidempään. Asiaa tutkittiin loppuvuodesta perusteellisesti muutosneuvotteluissa, mutta realistisia vaihtoehtoja lehden jatkamiselle ei löytynyt. Muutosneuvottelujen tuloksena irtisanottiin yksi henkilö.

-Pari viimeisintä vuotta ovat olleet kaupunkilehdille tylyjä. Kustannukset ovat karanneet painon ja jakelun osalta käsistä, samalla kun paperilehden ilmoitusmyynti on valtakunnallisestikin tipahtanut rajusti, kertoo Hilla Groupin sisältöjen kehitysjohtaja Jonna Nikumaa.

Selänne on ollut tärkeä lehti haapajärvisille, reisjärvisille ja kärsämäkisille. Aiemmin lehti jaettiin myös Pyhäjärvellä. Selänne on perustettu vuonna 2009, ja on toiminut ilmaisjakeluna koko olemassaolonsa ajan, mutta sillä on myös satakunta tilaajaa, joihin tullaan ottamaan yhteyttä henkilökohtaisesti, jos tilauskautta on helmikuun lopun jälkeen vielä jäljellä.

https://www.selanne-lehti.fi/artikkeli/14-vuotta-hyvan-mielen-kaupunkilehtea

Lue myös nämä