Hilla Groupille menestystä Uutismedian liiton kilpailuissa

Uutismedian liiton järjestämässä Paikallismediakilpailussa Vuoden 2022 paikallismediaksi valittiin Perhonjokilaakso. Kilpailuun osallistui 70 paikallislehteä.

Kerran viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä parhaana palkittiin monipuolinen ja laadukas Perhonjokilaakso. Perusteluissa todettiin, että lehteen on haettu monenlaisia näkökulmia erilaisten haastateltavien avulla, ja lehti onnistuu erinomaisesti ja kekseliäästi vuorovaikutuksen luomisessa. Ilahduttavasti sekä paperin että tiuhaan päivittyvän verkon ote on jutussa kuin jutussa aina vahvasti paikallinen, huolimatta siitä, käsittelevätkö ne lähiseutua tai valtakunnallisia aiheista. Tekstin ja kuvien lisäksi verkossa julkaistaan videoita, kuten live-lähetyksiä urheilutapahtumista, mikä on kiva lisä lehden tarjonnassa.

Samaisessa sarjassa Kalajokiseutu sijoittui jaetulle neljännelle sijalle.

Kaupunkilehtisarjassa Koti-Kajaani sijoittui kolmanneksi, jonka laadukkaat jutut ja mielenkiintoiset aiheet erottuivat edukseen.

Vuoden 2022 paikallislehtijuttukilpailun sarjassa tekstin voimalla voiton vei Luoteis-Lapin toimittaja Anssi Tapio jutullaan Sotakaan ei pysäytä äitiä. Koskettava ja vahva sankaritarina Suomessa työskentelevästä ukrainalaisesta äidistä, joka matkusti Lapista Itä-Euroopan halki Ukrainaan hakemaan lapsensa sekä muita sukulaisiaan turvaan sodan jaloista. Ajankohtainen, tarinallista otetta sisältävä juttu, jossa yhdistyvät vallitseva järkyttävä maailmantilanne paikallisuuteen, Suomessa asuvan ukrainalaisen kertomuksen ja ajatuksien muodossa.

Kaupunkilehtijuttukilpailun kolmanneksi sijoittui Koti-Kajaanin Tiina Suutari jutullaan Toisen tilaisuuden saanut, jonka taitava tarinankerronta vie lukijan mukanaan ja saa pysähtymään elämän tärkeiden asioiden äärelle.

Lue myös nämä