Hilla Groupille menestystä Suurilla Lehtipäivillä

Uutismedian liiton järjestämässä kolmisarjaisessa paikallismediakilpailussa Vuoden 2023 paikallismediaksi ykkössarjassa valittiin Kalajokiseutu. Ykkössarjassa kilpailivat kerran viikossa painettuna ilmestyvät lehdet, joiden toimituksellinen henkilöstö on enintään kaksi henkilöä.

Perusteluissa todetaan, että Kalajokiseutu tarjoaa lukijoilleen monipuolista, kiinnostavaa ja laadukasta sisältöä niin vakavista kuin kevyistä aiheista. Lehti kunnioittaa ja tukee yhteisön ääntä sekä osallistaa lukijoita erinomaisesti. Se on visuaalisesti houkutteleva ja tyylikäs, ja lehti tarjoaa selkeän, runsaan ja korkealaatuisen lukukokemuksen sekä printissä että verkossa.

Samaisessa sarjassa viime vuoden voittaja Perhonjokilaakso sijoittui viidennelle sijalle.

Kaupunkilehtisarjassa Koti-Kajaani sijoittui kolmanneksi, joka erottuu joukosta positiivisesti nuorekkaalla ja värikkäällä visuaalisella ilmeellään.

Vuoden paikallislehtijuttu -kilpailun kakkossarjassa kilpailtiin tekstin voimalla. Sarjan voitti Anssi Tapio Luoteis-Lapissa julkaistulla jutullaan Isä lähti yli 90 vuotta sitten. Hienosti kerrotussa tarinassa liikutaan halki vuosikymmenten, ja yhden perheen tarina kietoutuu Suomen ja sen suuren naapurin historiaan. Toimittaja yhdistää taitavasti päähenkilönsä haastattelun lähdekirjallisuuteen, arkistotietoihin ja vanhoihin kuulopuheisiin. Luotettavuuspohdintojen kautta avautuu näkymä siihen, millaisessa epävarmuudessa ihmiset joutuvat elämään suurten myllerrysten keskellä, ja millaisen perinnön epätietoisuus jälkipolville jättää. Tässä jutussa teksti soljuu mukaansa tempaavana ja pitää otteessaan.

Vuoden kaupunkilehtijuttu -kilpailun ykkössarjassa arvioitiin tekstin, kuvan ja taiton kokonaisuutta. Sarjan voitti Koti-Kajaanissa julkaistu juttu s. 25.11.2004, k. 15.9.2022 (teksti Tiina Suutari, kuva Miika Manninen), jonka ulkoasu – valokuva ja sen ronski käyttö – palauttaa uskon siihen, että lehtien toimituksissa vielä läppä lentää ja toisinaan löytyy myös rohkeutta painaa se tabloidiksi.

Kakkossarjan toisen palkinnon sai Pietarsaaren Sanomien Kristian Sundqvist ihka aidolla lukujutullaan Tupakkaenkeli saa viimein kunnianosoituksensa ja oikealle paikalle, jossa kokonaisen kaupungin historiaa käydään taitavasti ja persoonallisesti läpi yhden hyvin erityisen linssin kautta.

Lue myös nämä